Šlehačkové rohlíčky s marmeládou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

marmeláda
60 g cukr moučka
250 g hera
vanilkový cukr
500 g hladká mouka
250 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, cukr, strouhané máslo a smetanu spolu utřeme na hladké těsto. Rozdělíme ho na 8 částí. Každou část rozválíme na pomoučněném vále do tvaru kruhu a rozdělíme na 8 trojúhelníků.

  2. Na širší konec těsta dáme marmeládu a svineme do tvaru rohlíčku. Uložíme je na plech pokrytý papírem na pečení a ve vyhřáté troubě šlehačkové rohlíčky upečeme.

  3. Teplé šlehačkové rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Můžeme polít libovolnou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!