Šlehačkové rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
50 dkg hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
36 dkg máslo nebo rostlinný tuk
podle potřeby
meruňkový džem

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto, které vypracujeme z uvedených surovin. Promícháme změklé máslo, hladkou mouku a smetanu ke šlehání.

  2. Vypracované těsto vyválíme podle dortové formy na kruhy, každý kruh rozdělíme rádýlkem na 8 dílů. Na širší stranu každého dílku dáme meruňkový či jiný džem a stočíme do rohlíčku.

  3. Plech vyložíme pečícím papírem a rohlíčky na něj rovnoměrně poklademe. Šlehačkové rohlíčky pečeme při 175 °C zhruba 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!