Šlehačkové řezy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks banán
těsto
10 lžic olej
4 ks vejce
0.5 balíčku prášek do pečiva
25 dkg cukr moučka
25 dkg hladká mouka
10 lžic vlažná voda
krém
2 balíčky vanilkový cukr
1-2 kelímky bílý jogurt
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny.

  2. Pak přidáme vlažnou vodu, 10 lžic oleje, prášek do pečiva a hladkou mouku. Ušleháme sníh ze 4 bílků a lehce jej vpracujeme do těsta. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. Zatím si připravíme krém. Smetanu ušleháme v tuhou šlehačku. Dáme pozor, abychom ji nepřešlehali. Vmícháme cukry a 400 - 500 g bílého jogurtu.

  4. Vychladlý korpus potřeme krémem a na to položíme ovoce. Vhodné je banán, kiwi, jahody nebo třeba meruňky. U nás doma upřednostňujeme banány. Na jednu buchtu jsou potřeba asi 4 banány. Šlehačkové řezy ozdobně postříkáme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

  5. Uleželé šlehačkové řezy nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!