Šlehačkové řezy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks banán těsto 10 lžic olej 4 ks vejce 0.5 balíčku prášek do pečiva 25 dkg cukr moučka 25 dkg hladká mouka 10 lžic vlažná voda krém 2 balíčky vanilkový cukr 1-2 kelímky bílý jogurt 1 kelímek smetana ke šlehání
Postup Šlehačkové řezy recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem do pěny.
Pak přidáme vlažnou vodu, 10 lžic oleje, prášek do pečiva a hladkou mouku. Ušleháme sníh ze 4 bílků a lehce jej vpracujeme do těsta. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě upečeme. Upečený korpus necháme vychladnout.
Zatím si připravíme krém. Smetanu ušleháme v tuhou šlehačku. Dáme pozor, abychom ji nepřešlehali. Vmícháme cukry a 400 - 500 g bílého jogurtu.
Vychladlý korpus potřeme krémem a na to položíme ovoce. Vhodné je banán, kiwi, jahody nebo třeba meruňky. U nás doma upřednostňujeme banány. Na jednu buchtu jsou potřeba asi 4 banány. Šlehačkové řezy ozdobně postříkáme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
Uleželé šlehačkové řezy nakrájíme a můžeme podávat.