Šlehačkové hvězdičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
250 g máslo
450 g hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
na obalení
cukr moučka
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, másla a smetany ke šlehání vypracujeme těsto.

  2. Těsto rozválíme mezi dvěma potravinářskými fóliemi na plát silný 3 - 5 mm a vykrojíme z něj hvězdičky.

  3. Hvězdičky přeneseme na plech s papírem na pečení, vložíme do trouby předehřáté na 200 - 220 °C a pečeme asi 10 minut.

  4. Ještě teplé hvězdičky obalíme ve směsi vanilkového cukru a cukru moučka. Obalené hvězdičky necháme vychladnout.

  5. Šlehačkové hvězdičky podáváme jako lahodné a křehké cukroví.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!