Slaninová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg slanina
2 ks vejce
1 hrnek mléko
2 ks cibule
1 balení prášek do pečiva
20 dkg eidam
1 balení žervé
2 hrnky hladká mouka
0.5 kelímku zakysaná smetana
podle potřeby
olej
tuk na vymazání
podle chuti
pórek
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kypřící prášek, mouku, sůl, mléko a vejce dáme do nádoby a zamícháme. Dále si očistíme, oloupeme a nakrájíme cibule a pórek.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a připravené cibule a pórek do ní vložíme. Necháme osmažit, občas promíchneme. Mezitím si nakrájíme slaninu, tu po chvilce přidáme na pánev k cibuli a pórku, vše necháme zezlatovět a poté necháme pár minut vychladit.

  3. Troubu předehřejeme na 180 stupňů, pak se vrátíme k těstu, kam dáme žervé a smetanu, promícháme. Také si nastrouháme sýr a přidáme k těstu společně s osmaženou zeleninou. Směs na slaninovou bábovku pořádně promícháme. Můžeme také přidat bylinky a koření podle chuti.

  4. Formu na bábovku vymažeme tukem. Do formy nalijeme těsto a můžeme péct. Slaninová bábovka by měla být hotová za cca 35 minut, doporučuji zkontrolovat špejlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!