Slaní šneci z listového těsta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 stroužků česnek
200 g salám
200 g sýr
1 špetka oregano
2 balíčky listové těsto
1 svazek zelená cibulka
na potření
vejce
podle potřeby
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Česnek prolisujeme. Zelenou cibulku nasekáme na malé kousky. Do misky dáme kečup s prolisovaným česnekem, oregano a nasekanou zelenou cibulku. Vše promícháme a získáme tak pastu na potření těsta.

  2. Z listového těsta uválíme placku, který potřeme pastou. Na pastu položíme kolečka salámu a posypeme nastrouhaným sýrem. Salám a sýr použijeme podle chuti, například salám vysočina, sýr eidam nebo niva. Placku stočíme a nakrájíme na plátky.

  3. Vzniklé šneky dáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Šneky pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut při 170 °C.

  4. Slané šneky z listového těsta podáváme jako dobrou chuťovku při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!