Slaní šneci z listového těsta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 stroužků česnek 200 g salám 200 g sýr 1 špetka oregano 2 balíčky listové těsto 1 svazek zelená cibulka na potření vejce podle potřeby kečup
Postup Slaní šneci z listového těsta recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek prolisujeme. Zelenou cibulku nasekáme na malé kousky. Do misky dáme kečup s prolisovaným česnekem, oregano a nasekanou zelenou cibulku. Vše promícháme a získáme tak pastu na potření těsta.
Z listového těsta uválíme placku, který potřeme pastou. Na pastu položíme kolečka salámu a posypeme nastrouhaným sýrem. Salám a sýr použijeme podle chuti, například salám vysočina, sýr eidam nebo niva. Placku stočíme a nakrájíme na plátky.
Vzniklé šneky dáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Šneky pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut při 170 °C.
Slané šneky z listového těsta podáváme jako dobrou chuťovku při různých příležitostech.