Slanečkový salát s brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
pepř
6 ks velké brambory
100 g bílé fazole
250 g slanečkové řezy
3 ks kyselé okurky
2 ks středně velké cibule

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a nakrájíme nadrobno nebo promačkáme kolečkem na salát. Přidáme uvařené neslazené brambory a nadrobno nakrájené, v mléce vymáčené a vykoštěné slanečky.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Krátce povaříme spolu s mletým pepřem v 5 lžících vody. Nahrubo nastrouháme okurky a přidáme je ke slanečkům. Zalijeme opepřenou vodou společně s vychladlou cibulí, která se v ní vařila. Dále přidáme olej a vše důkladně promícháme. Rozhodně nesolíme.

  3. Necháme proležet přibližně 12 hodin.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!