Slané lámání recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks žloutek
25 dkg tuk
2 dkg droždí
25 dkg brynza
40 dkg polohrubá mouka
na potření
vejce
podle chuti
kmín
brynza

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, tuk (máslo nebo Heru), brynzu, žloutek a droždí ručně nebo v robotu propracujeme v těsto, které se nechá 1 hodinu kynout.

  2. Těsto rozdělíme na 3 - 4 bochánky, rozválíme na 3 - 4 plechy (podložené pečícím papírem). Můžeme potřít vejcem a posypat kmínem. Lze posypat i brynzou. I do těsta se dá přidat kmín, kdo má rád, může vyzkoušet římský.

  3. Slané lámání upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  4. Upečené placky lehce rozlámeme na talíře a podáváme. Velmi dobře chutná slané lámání k vínu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!