Slané hvězdičky z toastového chleba recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g máslo
1 ks klobása
100 g párek
2 ks kyselá okurka
50 ml smetana ke šlehání
50 g plátkový uzený sýr
1 balíček světlý toustový chléb
1 balíček tmavý toustový chléb
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Párky nastrouháme na jemno. Já si je dávám předem tak na 15 minut do mrazáku, pak jde strouhání lépe. Klobásu a okurku nakrájíme na tenká kolečka, plátkový uzený sýr na malé čtverečky. Z toustového chleba vytvoříme hvězdičky pomocí vykrajovátka.

  2. Na uzenářskou pěnu do změklého másla postupně metličkou zašleháme nastrouhanou uzeninu, osolíme a šleháme do pěny. Na závěr lehce vmícháme ušlehanou šlehačku.

  3. Hvězdičky z tmavého toastového chleba namažeme pěnou, do středu položíme kolečko klobásy, kolečko okurky a kousek sýra. Vše přiklopíme hvězdičkou ze světlého toastového chleba a lehce přimáčkneme.

  4. Hvězdičky chleba můžeme střídat, světlá dolů a tmavá nahoru. Nebo můžeme navrch přidat kousek zeleniny (kousek papriky, půlka cherry rajčátka), petrželku a vše spíchnout párátkem.

  5. Slané hvězdičky z toastového chleba podáváme jako chuťovku k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!