Slané hvězdičky z toastového chleba recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 1 ks klobása 100 g párek 2 ks kyselá okurka 50 ml smetana ke šlehání 50 g plátkový uzený sýr 1 balíček světlý toustový chléb 1 balíček tmavý toustový chléb podle chuti sůl
Postup Slané hvězdičky z toastového chleba recept
Postup přípravy receptu
-
Párky nastrouháme na jemno. Já si je dávám předem tak na 15 minut do mrazáku, pak jde strouhání lépe. Klobásu a okurku nakrájíme na tenká kolečka, plátkový uzený sýr na malé čtverečky. Z toustového chleba vytvoříme hvězdičky pomocí vykrajovátka.
Na uzenářskou pěnu do změklého másla postupně metličkou zašleháme nastrouhanou uzeninu, osolíme a šleháme do pěny. Na závěr lehce vmícháme ušlehanou šlehačku.
Hvězdičky z tmavého toastového chleba namažeme pěnou, do středu položíme kolečko klobásy, kolečko okurky a kousek sýra. Vše přiklopíme hvězdičkou ze světlého toastového chleba a lehce přimáčkneme.
Hvězdičky chleba můžeme střídat, světlá dolů a tmavá nahoru. Nebo můžeme navrch přidat kousek zeleniny (kousek papriky, půlka cherry rajčátka), petrželku a vše spíchnout párátkem.
Slané hvězdičky z toastového chleba podáváme jako chuťovku k různým příležitostem.