Slané houbové muffiny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 špetka sůl
5 ks vejce
3 lžíce máslo
1 špetka tymián
4 ks houska
200 g houby
2 ks šalotka
250 ml smetana na vaření
1 lžíce čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a poté na menší kousky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

  2. Na rozehřáté pánvi si necháme rozpustit máslo a osmažíme na něm cibulku. K ní pak přidáme houby a dusíme zhruba 10 minut, dokud nejsou poloměkké. K houbám přidáme housky nakrájené na kostičky, přilijeme smetanu a žloutky, přidáme špetku soli, tymián, nasekanou pažitku a prolisovaný česnek. Nakonec zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků.

  3. Formičky na muffiny naplníme připraveným těstem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Slané houbové muffiny pečeme cca 20 minut dozlatova.

  4. Slané houbové muffiny podáváme jako chuťovku, svačinku, lehkou večeři či pohoštění.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!