Sladká rýže s překvapením recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr moučka
1 kelímek smetana ke šlehání
50 g loupané mandle
1 ks vanilkový lusk
1 l plnotučné mléko
55 g kulatozrnná rýže

Postup přípravy receptu

  1. Překvapení se ukrývá ve třech celých mandlích, schovaných v rýži, zatímco ostatní mandle jsou nasekané na menší kousky. Doporučuji hrát o drobnou sladkost. Vítězí ten, kdo jako první nalezne celou mandli ve své mističce. Případně následují ceny útěchy pro druhého a třetího jedlíka.

  2. V kastrůlku přivedeme mléko k varu, vsypeme kulatozrnnou rýži, přidáme vanilku a necháme 5 minut vařit. Po 5 minutách stáhneme plamen, zakryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme 15 minut. Rýže by měla být trochu lepkavá. Uvařenou rýži necháme vychladit.

  3. Po vychlazení přidáme cukr a nastrouhané mandle včetně tří celých mandlí. Vše zalijeme šlehačkou a necháme zchladit. Mezitím v druhém kastrůlku ohřejeme kompotové ovoce společně se želatinou. Tuto směs smícháme s rýží.

  4. Sladkou rýži s překvapením můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!