Sladká rychlovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks piškotový korpus
podle chuti
3-4 lžíce rum
cukr moučka
krém
1 balíček vanilkový cukr
4 kelímky zakysaná smetana
náplň
1 plechovka kompotované broskve
na ozdobu
meduňka nebo máta

Postup přípravy receptu

  1. Zakoupený piškotový korpus vyjmeme z obalu a lehce jej pokapeme rumem. Pokud budou sladkou rychlovku jíst děti, rum vynecháme. Můžeme použít i upečený domácí korpus. Korpus je dobré uložit do dortové formy. Dezert pak vypadá úhledněji.

  2. Kompotované ovoce scedíme a poklademe jej na korpus. Smetany promícháme s vanilkovým cukrem a podle chuti ji můžeme přisladit. Ovoce potřeme smetanou ve vyšší vrstvě. Nahoru můžeme dát buď snítku meduňky nebo máty a kousek ovoce na ozdobu.

  3. Sladkou rychlovku uložíme do lednice, aby se trochu promísily chutě a smetana ztuhla.

  4. Vychlazenou sladkou rychlovku nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!