Sladká karamelová svačinka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
6 dl mléko
100 g rýže
160 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
0.5 balíčku mandlové lupínky
2 lžíce pudinkový prášek nebo solamyl
podle potřeby
voda
na ozdobu
šlehačka
2 ks ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme a v mírně osolené vodě ji doměkka uvaříme. Potom rýži scedíme a necháme okapat.

  2. Na pánvičce si z části cukru připravíme karamel, zalijeme 1dl vody a rozvaříme. Karamel vychladíme, smícháme s mlékem a s pudinkovým práškem nebo solamylem. Přivedeme do varu a za stálého míchání uvaříme.

  3. Horký krém smícháme s rýží, přidáme vanilkový cukr a podle chuti dosladíme.

  4. Karamelovou rýži dáme do vypláchnutých misek a necháme ztuhnout.

  5. Před podáváním poklademe sladkou karamelovou svačinku ovocem (banán, kiwi, apod.), přidáme šlehačku a posypeme opraženými mandlovými lupínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!