Skvělá polévka z červené čočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

voda
1 ks bobkový list
2 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
1 špetka muškátový oříšek
100 g červená čočka
250 ml sladká smetana
solčanka
podle chuti
1 stroužek česnek
ocet
podle potřeby
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Čočku před použitím nenamáčíme, pouze ji propláchneme. Dáme ji do hrnce, přidáme solčanku nebo vegetu a zbytek koření. Čočku zalijeme vodou a dáme vařit.

  2. Červená čočka se vaří krátce, takže je třeba ji hlídat. Z mouky, smetany a mléka uděláme "záklepku" a přidáme ji do měkké čočky. Rychlou polévku z čočky necháme přejít varem a na mírném ohni ji krátce povaříme. Jakmile je čočka měkká, odstavíme polévku a podle chuti přidáme ocet a prolisovaný česnek. Polévku již jen promícháme a necháme chvíli odstát.

  3. Polévku z červené čočky ihned podáváme. Díky červené čočce je polévka opravdu rychlá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!