Skořicový čaj v jablku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
1 jablko
citron
jablečný džus
mletá skořice
na ozdobu
sladké koření

Postup přípravy receptu

  1. Vršek jablka odkrojíme nožem a potom obkroužíme nožem tak, abychom nechali dostatečně silnou stěnu. Vnitřek vydlabeme lžičkou. Jakmile máme jablko vydlabané, potřeme ho zevnitř citronovou šťávou, aby nezhnědlo.

  2. Jablečný džus prohřejeme s trochou skořice.

  3. Vydlabané jablko používáme jako šálky na skořicový čaj, který můžeme ještě dochutit a dozdobit skořicí, celým badyánem, hřebíčkem a novým kořením.

  4. Skořicový čaj v jablku podáváme teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!