Skopové ragú recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 stroužky česnek
3 lžíce olej
vývar
6 ks brambory
3 ks cibule
3 ks pórek
1 ks bobkový list
6 kuliček celý pepř
20 dkg kořenová zelenina
4 kuličky celé nové koření
50 dkg skopové maso bez kostí
Postup Skopové ragú recept
Postup přípravy receptu
-
Skopové maso opláchneme, odblaníme, odstraníme tuk a nakrájíme na větší kousky.
Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme skopové maso a obojí dorůžova osmahneme. Podlijeme horkým vývarem, osolíme a dusíme téměř doměkka. Potom k masu přidáme koření, očištěnou a nakrájenou zeleninu, oloupané a na kostky nakrájené syrové brambory a podle potřeby podlijeme. Vše dusíme téměř doměkka. Nakonec přidáme jemně utřený česnek a necháme přejít varem. Zrnka koření vyjmeme.
Skopové ragú podáváme na nahřátých talířích s topinkami.