Skopové maso na majoránce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 lžíce máslo
12 ks brambory
1 lžíce sardelová pasta
2 lžíce světlá jíška
100 g kořenová zelenina
1200 g skopová kýta
podle chuti
sůl
sušená majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) očistíme a pokrájíme na kousky. Česnek oloupeme a rozetřeme.

  2. Skopovou kýtu vaříme doměkka v osolené vodě, do které přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a podle chuti majoránku. Ve slané vodě uvaříme malé brambory

  3. ve slupce a potom je oloupeme. Jíšku dáme do kastrolu a zalijeme ji přecezeným vývarem ze skopové kýty, přidáme utřený česnek, povaříme a nalijeme na nakrájené maso a uvařené brambory. Podle chuti můžeme přidat máslo smíchané se sardelovou pastou a krátce povaříme.

  4. Skopové maso na majoránce podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!