Skopová žebra na jalovci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
jalovec
bobkový list
2 dl červené víno
skopová žebírka
mletý černý pepř
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Jalovec roztlučeme. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Žebírka naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme jalovcem. Pak je skládáme na sebe do kastrolu, přičemž je prokládáme cibulí a bobkovým listem. Vše zalijeme červeným vínem a dáme do lednice aspoň na 2 hodiny odležet.

  3. Uleželá žebírka zprudka opékáme na sádle a po obou stranách do červena. Během pečení je potíráme vínem smíchaným s kořením.

  4. Opečená žebírka podáváme s vařenými nebo opečenými brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!