Skopová roláda s klobásou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžíce sůl
10 g pažitka
1 lžička mletý pepř
2 ks větší cibule
100 g anglická slanina
10 g petrželová nať
1 ks papriková klobása
1 ks ostravská klobása
600 g skopová plec
omáčka
1 lžička sůl
0.5 lžičky mletý pepř
1 lžíce hladká mouka
na potření
2 lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Skopovou plec vykostíme a z kostí uvaříme vývar. Maso upravíme na tenký plát, naklepeme, prosolíme a opepříme. Cibuli, petrželku a pažitku nakrájíme nadrobno a promícháme. Cibulkovou směsí posypeme maso.

  2. Na cibulku naskládáme plátky anglické slaniny a do středu rozprostřeme na čtvrtiny podélně rozkrojené klobásy. Plát svineme a pevně převážeme nití. Povrch potřeme česnekem rozetřeným se solí.

  3. Roládu položíme do sádlem vymazaného pekáče a podlijeme vývarem. Pečeme v předehřáté troubě za stálého podlévání výpekem i vývarem na 140 °C doměkka.

  4. Měkkou roládu vyndáme a uchováváme teplou. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme a zalijeme vývarem. Omáčku provaříme, osolíme, opepříme a případně přecedíme.

  5. Roládu nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme obloženou čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!