Skopová polévka se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g hrášek
1 ks cibule
2 ks pórek
2 ks mrkev
50 g krupky
400 g skopové maso
1 ks malý celer s natí
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
nasekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky, vložíme do studené vody, přidáme krupky, osolíme a vaříme.

  2. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou budeme do polévky přidávat. Cibuli oloupeme. Pórek očistíme, otrháme nepěkné zelené listy a nakrájíme. Celer s mrkví očistíme a nakrájíme na kolečka.

  3. Asi po dvou hodinách přidáme k povařenému masu nakrájenou zeleninu, ochutíme pepřem a vaříme, dokud není vše měkké. Dochutíme solí.

  4. Při podávání zdobíme skopovou polévku nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!