Skládané řezy s krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto 2
4 ks vejce
90 g cukr moučka
90 g hrubá mouka
krém
200 g máslo
500 ml mléko
1 balíček vanilkový cukr
100 g polohrubá mouka
těsto 1
100 g máslo
100 ml mléko
50 g cukr moučka
250 g hladká mouka
40 g kakaový prášek
0 balíčků kypřící prášek do pečiva
podle potřeby
marmeláda
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si první těsto. Z prosáté mouky, měkkého másla, cukru, kakaa, prášku do pečiva a mléka vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny a vyválíme je na velikost menšího plechu.

  2. Oba pláty těsta upečeme v předehřáté troubě.

  3. Druhé těsto (světlé) si připravíme ze žloutků, které vyšleháme s cukrem do pěny. Bílky se špetkou soli ušleháme na sníh. Ke žloutkové pěně postupně přidáváme prosátou mouku a jemně vmícháme sníh našlehaný z bílků. Těsto uhladíme na stejnou velikost plechu tmavých korpusů.

  4. Korpusy na skládané řezy s krémem pečeme v troubě asi 20 minut při 180 °C.

  5. Nyní si připravíme krém. Mouku promícháme s mlékem, uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Do vychladlé kaše přimícháme utřené máslo s cukrem a společně vyšleháme.

  6. Jeden plát tmavého korpusu potřeme marmeládou a částí krému. Na první potřený plát položíme světlý korpus a potřeme zbytkem krému. Krém přikryjeme druhým dílem tmavého korpusu. Povrch polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

  7. Skládané řezy s krémem podáváme s šálkem kávy nebo čaje ke svačině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!