Skládané pečené vepřové maso recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
vývar
koňak
1/2 ks bobkový list
2 - 3 kuličky nové koření
1/2 lžičky sušený tymián
600 g kachní játra
1000 g vepřové maso
10 kuliček celý černý pepř
300 g plátková anglická slanina

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme bylinkovou směs. Do oleje vmícháme drcený černý pepř, drcené nové koření a bobkový list, prolisovaný česnek, sušený tymián a nasekanou petrželovou nať. Bylinkovou směs necháme několik hodin rozležet

  2. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na 4 pláty. Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat na pečení chlebovou formu. Maso nakrájíme a rozklepeme do podlouhlého tvaru této formy. Maso osolíme. Kachní játra očistíme a omyjeme

  3. Formu ze všech stran vyložíme slaninou. Dno poklademe vepřovým masem, které potřeme bylinkovou směsí a poklademe játry. Další vrstva bude slanina a maso potřené bylinkami a opět játry. Vrstvy opakujeme do vypotřebování surovin. Poslední vrstvu tvoří vepřové maso potřené bylinkami a pokladené anglickou slaninou

  4. Skládané vepřové maso pečeme zvolna při 150 °C přibližně 2 hodiny. Pro zvýraznění chuti asi po jedné hodině pečení přelijeme maso 2 lžícemi vývaru a 2 lžícemi koňaku

  5. Skládané pečené vepřové maso s bylinkami podáváme s opečeným bramborem a nakládanou nebo čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!