Silvestrovské maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
- - máslo
- - petrželka
- - žloutek
- - smetana
- - kmín
150 g žampióny
- - mouka hladká
- - pepř mletý
- - sýr strouhaný
100 g salám šunkový
2 ks kotlety vepřové

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety osolíme, opepříme, posypeme kmínem, potřeme česnekem, zprudka opečeme po obou stranách na oleji a uložíme na teplém místě. Z pánve odebereme přebytečný tuk, přidáme kostičky salámu, žampióny nakrájené na čtvrtky, opečeme, zasypeme moukou, necháme přismahnout, přidáme šlehačku a petrželku a povaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme, sejmeme z ohně a vmícháme žloutek. Směs rozdělíme na kotlety na plechu, posypeme nastrouhaným sýrem a zapečeme při 220 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!