Silný kuřecí vývar recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plátek máslo
1 ks cibule
50 g celer
150 g mrkev
50 g petržel
2 ks kuřecí skelet
4 ks kuřecí křídlo
podle chuti
sůl
bobkový list
nové koření
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vývar připravujeme v jednom pekáči, který lze dát do trouby i na sporák.

  2. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostky, stejně tak celer a petržel. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na půlku. U domácí cibule lze nechat kousek hnědé slupky pro barvu.

  3. Zeleninu s masem dáme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C péct. Pečeme asi 20 minut. Poté kuřecí křídla a skelety vyndáme z pekáče, slijeme výpek, přidáme kousek másla a necháme na rozehřátém sporáku zeleninu zkaramelizovat.

  4. Vše vrátíme do pekáče, zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a prudce přivedeme k varu. Necháme jemně bublat 3 - 4 hodiny. Pro fajnšmekry - po uvaření přelijeme kuřecí vývar přes plátýnko či v teplé vodě namočený kapesník. Kuřecí vývar tak bude krásně čistý.

  5. Kuřecí vývar poté používáme podle potřeby. Hovězí vývar připravujeme podle téhož receptu, ale jen z kostí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!