Silný kuřecí vývar recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 plátek máslo 1 ks cibule 50 g celer 150 g mrkev 50 g petržel 2 ks kuřecí skelet 4 ks kuřecí křídlo podle chuti sůl bobkový list nové koření pepř
Postup Silný kuřecí vývar recept
Postup přípravy receptu
-
Vývar připravujeme v jednom pekáči, který lze dát do trouby i na sporák.
Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostky, stejně tak celer a petržel. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na půlku. U domácí cibule lze nechat kousek hnědé slupky pro barvu.
Zeleninu s masem dáme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C péct. Pečeme asi 20 minut. Poté kuřecí křídla a skelety vyndáme z pekáče, slijeme výpek, přidáme kousek másla a necháme na rozehřátém sporáku zeleninu zkaramelizovat.
Vše vrátíme do pekáče, zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a prudce přivedeme k varu. Necháme jemně bublat 3 - 4 hodiny. Pro fajnšmekry - po uvaření přelijeme kuřecí vývar přes plátýnko či v teplé vodě namočený kapesník. Kuřecí vývar tak bude krásně čistý.
Kuřecí vývar poté používáme podle potřeby. Hovězí vývar připravujeme podle téhož receptu, ale jen z kostí.