Selský závin recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
2 ks vejce
mletý pepř
2 ks sterilované okurky
2 ks vejce natvrdo
1 ks domácí klobása
1 kg mleté vepřové maso
na potření
vejce

Postup přípravy receptu

  1. K mletému masu přidáme vejce, rozmačkaný česnek, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Směs rozetřeme na pečící papír na šířku asi 30 cm, do středu dáme po délce rozkrojenou klobásu, na ni položíme půlky vajec a mezery vyplníme okurkami nakrájenými na nudličky.

  2. Pomocí papíru zformujeme závin, okraje přitiskneme a přendáme ho do vymazaného pekáče. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, zakryjeme a pečeme cca 1 hodinu v troubě vyhřáté na 180 °C.

  3. Selský závin podáváme s bramborovou kaší a sterilovanou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!