Salátová vejce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce ocet
12 dkg šunka
1 ks cibule
2 lžíce majonéza
0 lžiček cukr moučka
1 ks vařená mrkev
1 lžička plnotučná hořčice
2 lžíce tatarská omáčka
2 lžíce sterilovaný hrášek
1 ks vařené brambory
3 ks kyselé okurky
4 ks vejce natvrdo

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vložíme na nudličky nakrájenou šunku, uvařený a nastrouhaný brambor, nadrobno nakrájené okurky a uvařenou mrkev, hrášek a velmi jemně nasekanou cibulku. Vše promícháme a ochutíme solí, plnotučnou hořčicí, cukrem a zakápneme octem.

  2. Do směsi přidáme natvrdo uvařená a nakrájená vejce a vše spojíme majonézou a tatarkou. Salátová vejce necháme vychladit.

  3. Vychlazená salátová vejce podáváme na krajících veky potřené máslem. Můžeme ještě dozdobit čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!