Salátová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
100 g máslo
1 kg brambory
1 ks žloutek
1 kelímek smetana
1 lžička podravka
4-5 lžic hladká mouka
4 ks hlávkový salát
150 ml horká voda
1 lžíce mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkový salát rozdělíme, vypereme, vymačkáme vodu a nakrájíme na menší proužky.

  2. V hrnci zpěníme máslo, přidáme mouku a uvaříme zlatavou jíšku. Přidáme salát, lehce osmažíme - si jen 1/2 minuty a zalijeme vroucí vodou na konzistenci omáčky.

  3. Vlijeme celou smetanu a dochutíme solí a trochou podravky.

  4. Po odstavení z ohně vmícháme žloutek pro zjemnění chuti.

  5. Vhodná příloha jsou rozšťouchané brambory s mletou paprikou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!