Salát z vepřové pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g jablko
3 lžíce majonéza
3 lžíce kysaná smetana
2 hlávky hlávkový salát
250 g vepřová pečeně
podle chuti
sůl
0.5 ks citron

Postup přípravy receptu

  1. Studenou vepřovou pečeni si pokrájíme na malé kousky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé dílky. Jedno neloupané jablko zbavené jádřince si odložíme na ozdobu. Salát rozebereme na jednotlivé listy, opláchneme, okapeme a 4 pěkně vypadající listy také odložíme stranou. Zbylý salát nakrájíme na nudličky.

  2. Z citronu si vymačkáme čerstvou šťávu.

  3. V míse promícháme připravené kousky masa, jablek a salátu, vmícháme majonézu, kysanou smetanu, ochutíme solí, citronovou šťávou a dáme do lednice vychladit.

  4. Na talíř rozložíme odložený list salátu, navrstvíme porci vychlazené dobroty, salátu z vepřové pečeně, a ozdobíme čtvrtkou odloženého jablka.

  5. Salát servírujeme s celozrnným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!