Salát z červeného zelí s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks jablko
1 hlávka červené zelí
2 ks jarní cibulka
podle chuti
sůl
ocet
cukr moučka
olivový olej
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Menší hlávku zelí očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Kyselejší jablka očistíme a také nastrouháme. Cibulky nakrájíme najemno. Místo cibulek můžeme použít jednu klasickou cibuli.

  2. V míse smícháme zelí s jablky a cibulí. Salát osolíme, opepříme a podle chuti přidáme i ocet, olej a cukr. Salát z červeného zelí s jablky důkladně promícháme a dáme odležet asi na 1 hodinu.

  3. Salát z červeného zelí s jablky podáváme k přírodnímu masu nebo jako lehkou večeři s opečenou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!