Salát z červené řepy s křenem a jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
380 g jablko
30 g křen
1 lžička cukr moučka
2 lžíce olivový olej
350 g červená řepa
1 lžíce vinný ocet z červeného vína

Postup přípravy receptu

  1. Řepu důkladně očistíme kartáčem. Potom ji povaříme ve vodě zhruba 40 minut doměkka. Oloupeme jablka, rozčtvrtíme je, zbavíme jadřinců a nahrubo nastrouháme. Křen okrájíme a nastrouháme najemno.

  2. Jablka v misce smícháme s křenem. Uvařenou řepu nastrouháme a vmícháme do směsi. Přidáme olej, pokapeme vinným octem, osolíme a podle chuti trochu přisladíme.

  3. Salát z červené řepy s křenem a jablky podáváme samostatně, případně s oblíbeným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!