Salát z červené řepy s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
400 g červená řepa
3 ks menší jablko
podle chuti
sůl
ocet
křen
cukr krupice
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Omytou červenou řepu uvaříme i se slupkou doměkka. Necháme vychladnout a oloupeme ji.

  2. Jablka také zbavíme slupky i jádřinců, nastrouháme je společně s řepou na hrubší nudličky.

  3. Křen nastrouháme najemno.

  4. Všechny ingredience smícháme, přidáme olej, cukr, ocet a ochutíme solí. Přidáme dvě lžíce vody (můžeme i více).

  5. Salát z červené řepy s jablky necháme proležet v chladu a můžeme podávat jako zdravou svačinku nebo přílohu k masitému jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!