Salát Waldorf recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g jablko
1 ks hlávkový salát
50 g vlašské ořechy
150 g sterilovaný celer v oleji
zálivka
cukr
sůl
100 g smetana
50 g majonéza
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkový salát rozebereme na listy, ty důkladně omyjeme a nakrájíme je na nudličky. Jablka oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na kostičky. Sterilovaný celerový salát podle potřeby také nakrájíme na kostičky. Ořechy nasekáme nahrubo.

  2. Připravíme si zálivku. Majonézu smícháme se smetanou a podle chuti zálivku ochutíme citronovou šťávou, solí a cukrem.

  3. V míse smícháme hlávkový salát s jablky a celerem. Přidáme ořechy a salát Waldorf spojíme zálivkou z majonézy. Salát Waldorf důkladně promícháme a necháme vychladit.

  4. Salát Waldorf podáváme samostatně jako hlavní chod nebo jako přílohu k masům. Do salátu můžeme přidat i vařené brambory nakrájené na kostičky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!