Salát s rebarborovou zálivkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g šunka
50 g smetana
150 g gouda
1 řapík rebarbora
1 ks hlávkový salát
0 ks salátová okurka
4 ks vejce natvrdo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
červená paprika
čerstvé bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme zálivku. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky. Vaříme ve vodě asi 5 minut do změknutí. Pak vodu slijeme. Také si uvaříme vejce natvrdo.

  2. Rebarboru rozmačkáme a po vychladnutí přidáme smetanu, sůl a pepř podle chuti. Rebarborovou zálivku důkladně promícháme.

  3. Malý omytý salát natrháme do kousky. Salátovou okurku omyjeme, rozkrojíme po délce na čtvrtky a pak nakrájíme na plátky zhruba ve stejném množství jako máme salátu. Sýr nakrájíme na kostičky.

  4. Okurek a sýr smícháme se salátem a rozdělíme na porce. Každou porci uprostřed zalijeme rebarborovou zálivkou a obložíme vejcem. Uprostřed ozdobíme několika plátky červené papriky a snítkou oblíbené čerstvé bylinky. K sýru můžeme samozřejmě přidat i na kostičky nakrájenou šunku.

  5. Salát s rebarborovou zálivkou podáváme jako lehký hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!