Salát s melounem a krabím masem recept

Apetit Recepty saláty

Suroviny na recept

4 lžičky petrželka
petrželka
1 ks šalotka
5 lžic majonéza light
4 lžičky limetková šťáva
2 hlávky čekanka radicchio
kajenský pepř
350 g krabí maso
60 g bílý jogurt light
4 lžičky olivový olej extra virgin
1 ks meloun kantalup

Postup přípravy receptu

  1. Krabí maso prohlédneme, zda v něm nejsou zbytky krunýře nebo chrupavek. Snažíme se však udržet je v celku

  2. Nízkotučnou majonézu, jogurt, olivový olej, limetovou štávu, šalotku, petrželku a kajenský pepř dáme do misky a promícháme. Do směsi pak opatrně vmícháme krabí maso

  3. Meloun rozpůlíme a lžičkou z něj od straníme všechna semena. Dužninu nakrájíme na tenké plátky. Z plátků odřízneme tuhou slupku

  4. Čekanky radicchio rozebereme na listy a upravíme na talíře. Rozdělíme na ně plátky melounu a směs s krabím masem. Salát ozdobíme snítkami petrželky a podáváme

  5. Zdroj: Nízkotučné pokrmy

  6. , edice 100 nejlepších receptů


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!