Šafránová omáčka na gnocchi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
60 g máslo
250 ml smetana
1 špetka bílý pepř
1 ks malá cibule
100 g dušená šunka
1 balíček mletý šafrán
80 g strouhaný parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Na másle necháme pomalu zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku (cca 15 minut). Mezitím si šunku nadrobno nasekáme, můžeme použít i robota. Šunku přidáme k cibulce, zalijeme smetanou, opepříme a osolíme. Soli dáme jen špetku, protože omáčku nám dochutí šunka a sýr.

  2. Šafrán si rozmícháme v trošce vody a přidáme do omáčky, krátce povaříme. Omáčku stáhneme z ohně a přisypeme parmezán. Pak už se omáčka nesmí vařit, srazila by se.

  3. Do šafránové omáčky přidáme uvařené gnocchi a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!