Šafránová omáčka na gnocchi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 60 g máslo 250 ml smetana 1 špetka bílý pepř 1 ks malá cibule 100 g dušená šunka 1 balíček mletý šafrán 80 g strouhaný parmezán
Postup Šafránová omáčka na gnocchi recept
Postup přípravy receptu
-
Na másle necháme pomalu zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku (cca 15 minut). Mezitím si šunku nadrobno nasekáme, můžeme použít i robota. Šunku přidáme k cibulce, zalijeme smetanou, opepříme a osolíme. Soli dáme jen špetku, protože omáčku nám dochutí šunka a sýr.
Šafrán si rozmícháme v trošce vody a přidáme do omáčky, krátce povaříme. Omáčku stáhneme z ohně a přisypeme parmezán. Pak už se omáčka nesmí vařit, srazila by se.
Do šafránové omáčky přidáme uvařené gnocchi a podáváme.