Rychlý španělský ptáček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 3 lžíce tuk 2 cibule 2 ks párek plnotučná hořčice 2 lžíce hladká mouka 4 kuličky celý pepř 2 ks sterilované okurky 4 plátky zadní hovězí 1 ks vejce natvrdo mletý černý pepř 2 kuličky celé nové koření
Postup Rychlý španělský ptáček recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky hovězího masa naklepeme z obou stran. Mírně je osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Nakrájíme párek, vejce, cibuli a okurku, urovnáme je na jenom konci každého plátku. Hovězí plátky zavineme. Ptáčky spíchneme jehlou, či ovineme nití.
V rozehřátém tuku ptáčky prudce opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli, koření, podlijeme a dusíme doměkka. Když je maso měkké, závitky vyjmeme, zbavíme jehel nebo nití a udržujeme teplé.
Výpek potom zaprášíme hladkou moukou a necháme vysmahnout. Podlijeme, přimícháme lžíci plnotučné hořčice, rozšleháme a povaříme. Omáčka má mít zlatavou barvu. Podle chuti můžeme přisolit.
Rychlé španělské ptáčky podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.