Rychlý španělský ptáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce tuk
2 cibule
2 ks párek
plnotučná hořčice
2 lžíce hladká mouka
4 kuličky celý pepř
2 ks sterilované okurky
4 plátky zadní hovězí
1 ks vejce natvrdo
mletý černý pepř
2 kuličky celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Plátky hovězího masa naklepeme z obou stran. Mírně je osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Nakrájíme párek, vejce, cibuli a okurku, urovnáme je na jenom konci každého plátku. Hovězí plátky zavineme. Ptáčky spíchneme jehlou, či ovineme nití.

  2. V rozehřátém tuku ptáčky prudce opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli, koření, podlijeme a dusíme doměkka. Když je maso měkké, závitky vyjmeme, zbavíme jehel nebo nití a udržujeme teplé.

  3. Výpek potom zaprášíme hladkou moukou a necháme vysmahnout. Podlijeme, přimícháme lžíci plnotučné hořčice, rozšleháme a povaříme. Omáčka má mít zlatavou barvu. Podle chuti můžeme přisolit.

  4. Rychlé španělské ptáčky podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!