Rychlý medový krémeš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

15 dkg cukr
25 dkg máslo
2 lžíce rum
1 ks žloutek
5 dl mléko
2 kelímky smetana ke šlehání
čokoládová poleva
1 balíček ztužovač šlehačky
1 balíček medové pláty
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme pudink, do kterého přidáme 1 žloutek na zjemnění a barvu. Pudink poté necháme vychladnout.

  2. Zatímco nám chladne pudink, tak si vyšleháme máslo s cukrem do pěny. Po vychladnutí pudinku, přidáváme po lžících do vyšlehaného másla. Na chuť do uvařeného pudinku nebo poté do krému přidáváme 2 polévkové lžíce rumu.

  3. Nachystáme si 2 medové pláty a vyšleháme šlehačku společně se ztužovačem. Na plát položíme nejprve pudinkový krém a nato natřeme vyšlehanou šlehačku a přiložíme druhým medovým plátem. Medový krémeš zbývá jen potřít čokoládovou polevou a vychladit.

  4. Rychlý medový krémeš doporučuji chystat předem. Před podáváním jej nakrájíme, dozdobíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!