Rychlý medový krémeš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 15 dkg cukr 25 dkg máslo 2 lžíce rum 1 ks žloutek 5 dl mléko 2 kelímky smetana ke šlehání čokoládová poleva 1 balíček ztužovač šlehačky 1 balíček medové pláty 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Rychlý medový krémeš recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme pudink, do kterého přidáme 1 žloutek na zjemnění a barvu. Pudink poté necháme vychladnout.
Zatímco nám chladne pudink, tak si vyšleháme máslo s cukrem do pěny. Po vychladnutí pudinku, přidáváme po lžících do vyšlehaného másla. Na chuť do uvařeného pudinku nebo poté do krému přidáváme 2 polévkové lžíce rumu.
Nachystáme si 2 medové pláty a vyšleháme šlehačku společně se ztužovačem. Na plát položíme nejprve pudinkový krém a nato natřeme vyšlehanou šlehačku a přiložíme druhým medovým plátem. Medový krémeš zbývá jen potřít čokoládovou polevou a vychladit.
Rychlý medový krémeš doporučuji chystat předem. Před podáváním jej nakrájíme, dozdobíme a můžeme podávat.