Rychlý koláč s mákem a švestkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
200 ml mléko
1 lžička med
100 g cukr krupice
200 g hladká mouka
0.5 balíčku kypřící prášek
100 g mletý mák
1 konzerva kompotované švestky
3 lžíce švestková šťáva
podle chuti
3 lžíce skořicový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Cukr s vejcem vyšleháme do pěny. Mouku s vmíchaným práškem sypeme po malých dávkách do mísy, mícháme a přidáváme mléko, až se vytvoří skoro tekuté těsto.

  2. Těsto vlijeme na plech pokrytý pečícím papírem a rozetřeme do stejně vysoké vrstvy. Mletý mák smícháme se třemi lžícemi nálevu ze švestek a lžičkou medu. Směsí potřeme těsto a poklademe vypeckovanými půlkami švestek z konzervy. Podle chuti ještě koláč posypeme skořicovým cukrem. Rychlý koláč s mákem a švestkami pečeme při 175 °C asi 25 - 30 minut podle trouby.

  3. Upečený rychlý koláč s mákem a švestkami necháme vychladnout a pak jej nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!