Rychlý kávový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 lžíce olej
3 ks vejce
120 g máslo
1 lžíce rum
3 lžíce kakao
350 ml mléko
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr moučka
400 g polohrubá mouka
2 lžíce instantní káva
krém
100 g čokoláda
250 g kysaná smetana
na ozdobu
2 lžíce strouhaný kokos

Postup přípravy receptu

  1. V jednom hrnku nebo misce si smícháme s kakao s 2,5 dl mléka a rumem. V druhém smícháme 1 dl mléko a instantní kávu. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přimícháme mouku s práškem do pečiva. Pak přidáme kakao a kávu, rozpuštěné máslo, olej a vše důkladně promícháme.

  2. Hustější těsto, které nám vznikne, nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme po celém plechu. Rychlý kávový koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

  3. Rozpustíme čokoládu ve vodní lázni. Necháme ji trochu vychladnout, aby nebyla horká a smícháme ji se smetanou. Čokoládu natřeme na kávový koláč a posypeme kokosem.

  4. Rychlý kávový koláč nakrájíme na trojúhelníčky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!