Rychlý hrnkový štrúdl recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
5 lžic cukr
1 balíček skořice
4 ks hruška
1 balíček vanilkový cukr
3 lžíce rozinka
těsto
0 hrnků olej
2 lžíce ocet
3 hrnky hladká mouka
0 hrnků vlažná voda
podle chuti
rum
na ozdobu
cukr moučka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme hladkou mouku, olej, vlažnou vodu, ocet a vzniklé těsto dobře zpracujeme. Těsto zabalené do transparentní folie uložíme na půl hodiny do lednice.

  2. Oloupané hrušky nastrouháme a promícháme s cukry a odmočenými rozinkami v rumu. Směs rukama vymačkáme.

  3. Odpočaté těsto rozdělíme na 2 kusy a vyválíme na pomoučněném vále a naplníme hruškovou náplní a zavineme.

  4. Připravený štrúdl potřeme rozšlehaným žloutkem a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Štrúdl pečeme na 180 °C asi 30 minut dozlatova. Po upečení ještě horký štrúdl posypeme cukrem moučka.

  5. Rychlý hrnkový štrúdl po vychladnutí nakrájíme a můžeme podávat.

  6. Tip na přípravu sladkého štrúdlu - můžeme přidat lžičku nastrouhané bio citronové nebo pomerančové kůry.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!