Rychlý fazolový guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks cibule
120 g rajčatový protlak
100 g kukuřice
250 ml zeleninový vývar
2 lžíce rostlinný olej
1 lžička sušené oregano
0.5 lžíce mletá sladká paprika
300 g červené fazole v nálevu
300 g bílé fazole v nálevu
podle chuti
sůl
mletý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli spolu s plátky česneku. Pak přisypeme mletou papriku, zamícháme, přidáme slité fazolky a rajčatový protlak. Přilijeme zeleninový vývar, osolíme, opepříme, vmícháme oregano a necháme přibližně 10 minut povařit na mírném ohni.

  2. Poté do fazolového guláše přisypeme kukuřici a vaříme další cca 2 minuty.

  3. Hotový guláš můžeme podávat třeba posypané nasekanou čerstvou petrželkou pro intenzivnější chuť.

  4. Rychlý fazolový guláš podáváme s chlebem nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!