Rychlý dýňový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 lžička sůl
2-3 lžíce máslo
1 lžička majoránka
2 ks cibule
1 lžička libeček
2 lístky bobkový list
2 špetky mletý kmín
1 lžička mletý zázvor
2 špetky mletý barevný pepř
1 ks dýně hokaido

Postup přípravy receptu

  1. Dýni hokaido omyjeme, rozkrojíme a vydlabeme střed se semínky. Zbytek nakrájíme na kostky. Velké cibule oloupeme a nakrájíme na hrubo.

  2. V hrnci rozpálíme máslo nebo olej, vsypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme dýni a chvíli za stálého míchání restujeme. Zasypeme solí, pepřem, kmínem, libečkem, zázvorem a nezapomeneme na 2 bobkové listy a oloupané stroužky česneku. Obsah v hrnci zalijeme vodou (cca 1,5 l až 2 l - podle velikosti dýně) a přivedeme k varu. Poté plamen trochu ztlumíme a vaříme asi 15 - 20 minut doměkka.

  3. Dýňovou polévku pomocí tyčového mixéru rozmixujeme do hladkého krému (bobkový listy samozřejmě vyjmeme). Nakonec můžeme přidat lžičku rozemnuté majoránky a dobře promícháme.

  4. Rychlý dýňový krém podáváme horký. Chutná s krutony, nebo jen posypaný opraženými dýňovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!