Rychlé marokánky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg máslo
10 dkg rozinky
20 dkg čokoláda na vaření
16 dkg cukr krystal
6 dkg hladká mouka
20 dkg kandované ovoce
16 dkg sekané ořechy
16 dkg ztužený 100% tuk
na ozdobu
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Máslo s tukem a čokoládou roztopíme a přidáme zbylé suroviny kromě mouky. Vše vaříme asi 5 minut. Pak lehce vmícháme mouku a ještě chvíli povaříme.

  2. Těsto na marokánky necháme vychladit a na plech s pečícím papírem děláme malé hromádky, které roztlačíme na malé placičky. Rychlé marokánky pečeme více do hněda.

  3. Až jsou marokánky upečené, necháme je zchladnout. Spodní části marokánek přeléváme čokoládovou polevou. Necháme ji zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!