Rychlé krkonošské kyselo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2-3 ks vejce
10 dkg máslo
1 ks cibule
kmín
1 l voda
1 kostka masox
15 dkg kvásek
mletý pepř
1 hrst sušené houby
3 ks vařené brambory

Postup přípravy receptu

  1. Vodu dáme vařit, přidáme houby a kostku masoxu. Po chvilce přidáme kvásek, který nejdřív rozmixujeme. Vše necháme vařit.

  2. Mezitím si z vajec vypražíme míchaná vejce, cibuli orestujeme dozlatova. Vyškvaříme máslo. Po uvaření kysela přidáme usmaženou cibulku, kmín, pepř a sůl podle chuti, restovaná vejce a vařené brambory, které nakrájíme na kolečka a nebo prolisujeme přes sítko na bramborový salát.

  3. Rychlé krkonošské kyselo rozdělíme na talíře, zalijeme škvařeným máslem a ihned podáváme. Je-li kyselo moc husté naředíme teplou vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!