Rychlé chlebánky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce máslo
2 lžíce solamyl
1 kg brambory
2 plátky chléb
2 lžíce sekaná petrželka
125 g hrubá mouka
podle potřeby
sůl
voda

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce. Pak je oloupeme a ještě teplé prolisujeme

  2. nebo jemně nastrouháme. Osolíme a smícháme s moukou. Přidáme sekanou petrželku a vejce. Zpracujeme těsto.

  3. Krajíce chleba bez kůrky nakrájíme na kostičky. Na másle je dozlatova osmažíme a přendáme na papírový ubrousek, aby se odsál tuk. Potom smícháme kostičky chleba s bramborovým těstem. Z těsta děláme menší kulaté knedlíky.

  4. Vodu osolíme a přivedeme k varu. Do vařící vody vmícháme solamyl rozmíchaný v troše studené vody. Vložíme knedlíky a vaříme asi 20 minut. Uvařené rychlé chlebánky vybereme a každý špejlí propíchneme.

  5. Rychlé chlebánky podáváme k dušené zelenině s vařeným hovězím masem z polévky. Dobré jsou i s rajskou omáčkou a s plněnými paprikami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!