Rychlé chlebánky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 lžíce máslo 2 lžíce solamyl 1 kg brambory 2 plátky chléb 2 lžíce sekaná petrželka 125 g hrubá mouka podle potřeby sůl voda
Postup Rychlé chlebánky recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce. Pak je oloupeme a ještě teplé prolisujeme
nebo jemně nastrouháme. Osolíme a smícháme s moukou. Přidáme sekanou petrželku a vejce. Zpracujeme těsto.
Krajíce chleba bez kůrky nakrájíme na kostičky. Na másle je dozlatova osmažíme a přendáme na papírový ubrousek, aby se odsál tuk. Potom smícháme kostičky chleba s bramborovým těstem. Z těsta děláme menší kulaté knedlíky.
Vodu osolíme a přivedeme k varu. Do vařící vody vmícháme solamyl rozmíchaný v troše studené vody. Vložíme knedlíky a vaříme asi 20 minut. Uvařené rychlé chlebánky vybereme a každý špejlí propíchneme.
Rychlé chlebánky podáváme k dušené zelenině s vařeným hovězím masem z polévky. Dobré jsou i s rajskou omáčkou a s plněnými paprikami.