Rybízový moučník recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
20 dkg cukr
25 dkg máslo
5 ks žloutek
10-12 lžic mléko
1 balíček vanilkový cukr
30 dkg hladká mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva
na potření
5 ks bílek
20 dkg cukr moučka
3-4 hrstě červený rybíz
podle potřeby
máslo na vymazání
strouhanka na vysypání
Postup Rybízový moučník recept
Postup přípravy receptu
-
Povolené máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a společně utřeme do hladké hmoty. Potom přimícháme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, mléko a vanilkový cukr.
Připravené těsto vlijeme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Moučník pečeme dorůžova v předehřáté troubě při teplotě 170 °C.
Mezitím ušleháme sníh z bílků a cukru. Po upečení posypeme moučník rybízem a na povrch rybízu rozprostřeme sníh z bílků a cukru. Moučník dáme péct zpět do trouby a vyndáme, až je sníh lehce zlatavý.
Rybízový moučník po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutnou svačinu.