Ryba tety Anny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 ks vejce
80 g máslo
20 g cibule
1 svazeček pažitka
citronová kůra
citronová šťáva
1 lžička sardelová pasta
800 g rybí filé
1 špetka mletá sladká paprika
4 dl hustá kysaná smetana
podle potřeby
máslo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Kousky filé osolíme, pokapeme citronem a s trochou vody krátce povaříme. Potom filé na chvíli vybereme.

  2. Na zapékací zálivku si smícháme smetanu, žloutky, rozpuštěné máslo, nastrouhanou cibuli, sůl, hodně posekané pažitky, citronovou kůru a sardelovou pastu.

  3. Polovičku nalijeme do vymazané zapékací misky a na ni naskládáme kousky filé. Do druhé části zálivky vmícháme ze tří bílků ušlehaný sníh a filé pokryjeme. Lehce poprášíme červenou paprikou.

  4. V rozehřáté troubě pečeme rybu asi půl hodiny.

  5. Rybu tety Anny podáváme s brambory a třeba s kompotem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!