Ryba s kešu oříšky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks citron
4 ks pstruh
200 g máslo na smažení
4 lžíce hladká mouka
čerstvá petrželka
mletý barevný pepř
15 lžic bílý vermut
10 lžic nahrubo mleté kešu oříšky
na ozdobu
5-10 ks kešu oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné ryby, opravdu nejlepší je pstruh, ale můžete použít jakoukoli jinou rybu, která vám chutná, obalíme ve směsi z mouky, soli a pepře.

  2. Oříšky orestujeme na pánvi.

  3. Rybu zvolna osmažíme na 1/3 másla. Vyjmeme a dáme na teplé místo. Na pánev dáme zbytek másla a až dostane zlatavou až hnědou barvu přidáme oříšky, citronovou šťávu, vermut a zelenou petrželku. Dochutíme solí a pepřem a provaříme asi 5 minut.

  4. Rybu s kešu oříšky na talíři přelijeme omáčkou a přizdobíme celými oříšky. Podáváme s hranolky a salátem z rajčat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!