Ruský salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 dkg brambory
1 ks cibule
20 dkg majonéza
10 dkg mrkev
10 dkg sterilovaná červená řepa
10 dkg sterilované okurky
25 dkg šunkový salám
podle chuti
sůl
ocet
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a mrkev uvaříme, necháme vychladnout a oloupeme. Sterilovanou řepu scedíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Brambory, okurky, šunkový salám, mrkev a červenou řepu nakrájíme na drobné kostky do mísy.

  2. Nakrájené suroviny osolíme, opepříme, podle chuti přidáme ocet, promícháme a zlehka vmícháme majonézu. Hotový ruský salát necháme dobře vychladit.

  3. Ruský salát podáváme jako přílohu k různým pokrmům podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!