Ruské roštěnky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
50 g sádlo
0 šálků strouhaný křen
4 ks hovězí roštěná
6 ks sterilovaná řepa
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí roštěnou mírně naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Křen očistíme a nastrouháme na jemno. Sterilovanou řepu nakrájíme na nudličky.

  2. Na pánvi na horkém sádle opékáme roštěnky po obou stranách společně se slaninou pokrájenou na plátky. Když jsou roštěnky opečené, dáme je na talíř, na ně rozprostřeme plátky opečené slaniny, přelijeme omastkem, který jsme zahustili moukou, poházíme na nudličky pokrájenou červenou řepou a posypeme strouhaným křenem.

  3. Ruské roštěnky podáváme s opékaným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!